5 Tips Untuk Business Online Yang Menguntungkan

Saya mula terjebak dengan bisnes online ni bila tersebarnya pelbagai rumours tentang status tempat saya bekerja sekarang. Macam-macam spekulasi keluar. Kejap kata nak tutup. Pastu dengar nak pindah pula. Kalau pindah haru juga nak kena PJJ plak dengan suami dan anak-anak. Suami saya sendiri pon susah hati dan belum bersedia untuk lepaskan saya menjadi suri rumah sepenuh masa dengan keadaan ekonomi sekarang yang semua benda pon naik.

Akhirnya setelah berbincang dengan suami saya nekad untuk sediakan payung sebelum hujan. Saya perlu buat sesuatu agar saya bersedia untuk hadapi sebarang kemungkinan yang akan datang. Saya beritahu husband saya yang saya dah tak nak update-update resume dan pergi interview sana sini. Saya nak buat sesuatu yg boleh beri saya ‘money freedom’ & ‘time freedom’ bersama anak-anak.

Maka Oktober 2015 saya sahut seruan Ahmad Maslan untuk buat dua kerja. Saya mula berbines online secara serius. Ingin tahu macam mana saya uruskan bisnes dan dalam masa yang sama tidak mengabaikan tugas hakiki, hal rumahtangga, suami dan anak-anak?

5 Tips Untuk Business Online

  • Bijak memilih bisnes yang ingin kita ceburi. Seeloknya pilih bisnes yang tidak merugikan kita, tidak memerlukan modal beribu-ribu dan memberi keuntungan yang besar.

 

  • Pengurusan masa yang efektif. Ini sangat penting. Lebih-lebih lagi jika anda buat dua kerja seperti saya. Kena pandai bahagikan masa untuk family dan bisnes. Walau apa pon family is my priority.

 

  • Menggunakan segala medium media sosial yang ada. Kedai online saya memang di buka 24 jam dan 7hari seminggu. Saya aktif di facebook, Instagram dan juga blog. Ini sangat membantu untuk menaikkan sale.

 

  • Sentiasa belajar dan up to date dengan segala teknologi yang ada. Pelbagai application boleh di download menggunakan handphone untuk memudahkan kita. Sebagai contoh application buffer atau hootsuite. Membantu kita untuk schedule kan posting-posting kita di media sosial mengikut masa yang telah di tetapkan.

 

  • Perlu ada passion dalam diri kita terhadap apa yang kita buat. Baru lah bisnes online itu menjadi suatu kepuasan dan keseronokan pada kita dan bukan bebanan. Bisnes online memerlukan kita untuk sentiasa konsisten in sharing.

Ingin Tahu Business Online Pilihan Saya?

Saya memilih business online yang berkonsepkan Multi Level Marketing (MLM). Tapi MLM yang saya ceburi ni lain dari MLM biasa yang kita pernah dengar. Saya memilih business online SHAKLEE.

Jom kita tonton video di bawah. Betul ke bisnes Shaklee ni penipu?

Bisnes Shaklee Penipu? Isk3. Tak Percaya? Tengok Ni from iReach HD on Vimeo.

So, Why Shaklee?

1) Saya yakin dengan product shaklee, saya sendiri guna dan amalkan, saya sendiri rasa keberkesanannya, maka ia menjadi passion kepada saya untuk share dengan semua orang tentang kebaikkannya.

2) Satu-satunya product yg ada #landmarkstudy yang tiada pada kebanyakkan product lain di pasaran. Membuatkan saya lebih yakin dan tiada rasa bersalah atau takut untuk share dengan semua.

3) Bisnes supplement yang menggalakkan kita untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat & mencegah sebelum terkena penyakit.

4) Bisnes yang telah bertahan lama dan masih wujud & kukuh sehingga kini.

5) Bisnes yang tidak memerlukan modal yang besar tapi memberi pulangan atau keuntungan yang besar.

6) Menyediakan peluang kepada orang ramai untuk menambah pendapatan dalam masa yang sama sentiasa belajar dan menimba ilmu tentang nutrisi dari program-program yang di anjurkan sendiri oleh Shaklee.

7) Menyediakan reward dan bonus seperti percutian 5 bintang, bonus kereta, pakej umrah untuk yang layak. Yang lagi best bonus masuk setiap bulan on time! Dah macam gaji dah.

8) Shaklee adalah biz family. Boleh di warisi kepada generasi kita yang seterusnya.

9) Sistem MLM yang berbeza. Tiada istilah downline kerja keras untuk kayakan upline. Siapa usaha lebih dia yang dapat hasilnya.

10) Bisnes online yang sangat mudah. Hanya di hujung jari. Tidak perlu keluar mencari customer tetapi customer yang akan datang cari kita.

Kelebihan Mendaftar Keahlian Shaklee Di bawah Saya?

  1. Saya masih aktif bershaklee & insyaallah akan terus aktif sampai bila-bila.
  2. Consultation percuma sepanjang masa untuk semua masalah yang di hadapi.
  3. Saya akan update sebarang offer menarik yang di tawarkan oleh shaklee.
  4. Group coaching yang sangat awesome dan happening.
  5. Saya akan bantu anda sehingga berjaya menjana income sehingga 6 angka.
  6. Berpeluang untuk mengenali dan merapatkan ukhwah dengan rakan-rakan shaklee yg lain yang sangat positif.

Jika anda ingin menambah pendapatan tanpa modal yang besar tetapi dapat pulangan yang lumayan. Inilah bisnes yang anda cari. Keluarlah dari comfort zone anda segera. Jangan berlengah lagi. Hubungi saya, saya sedia membantu anda.

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Kawasan COD: Kuantan-Beserah-Bt.Hitam-Sg.Karang-Balok-Gebeng

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge