Bisnes Modal Kecil Tapi Untung Berganda

Bisnes modal kecil tapi untung berganda. Masih wujud ke bisnes macam ni zaman sekarang? Jangan tak percaya ya, memang ada bisnes yang macam ni wujud di Malaysia. Terus terang dulu saya memang tak pernah terfikir pon nak berbisnes ni.

Tapi bila saya hampir di berhentikan kerja, saya decide untuk terjun ke dalam bisnes online secara serius. Bukan apa, kita dah terbiasa ada duit gaji sendiri. Tentu rasa tak best kalau tiba-tiba sahaja dah takde duit masuk dalam bank. Lagipon bila ada duit sendiri boleh juga ringankan tanggungjawab suami.

Memulakan Perniagaan Dengan Modal Serendah RM80

Saya telah menceburkan diri dalam bisnes online Shaklee ni sejak tahun 2015 lagi. Saya memilih bisnes online Shaklee kerana modalnya yang sangat rendah iaitu RM80 sahaja. RM80 ni pon adalah bertujuan untuk mendaftar diri sebagai ahli Shaklee yang sah.

Lebih menarik perhatian saya, saya tidak perlu untuk membeli ready stock di awal pembabitan saya dalam bisnes ini. Iyelah kan bukan takde duit tapi takut nak ambil risiko.

Bisnes Shaklee Memberi Pulangan Yang Berganda

Percaya atau tidak, bisnes Shaklee memang memberikan pulangan yang berganda. Dari hasil jualan kita boleh dapat untung runcit. Bukan itu sahaja, dari setiap pembelian kita akan dapat UV yang terkumpul.

Semakin tinggi UV yang terkumpul semakin besar bonus yang akan Shaklee bayar. Ya setiap bulan Shaklee akan bayar bonus on time kepada ahlinya yang layak! Menarik bukan!

Kesimpulannya, income untuk pengedar Shaklee setiap bulan adalah = Untung Runcit + Bonus Bulanan

Untung runcit dari jualan Shaklee boleh mencapai antara RM20-RM70 untuk satu productnya. Bonus bulanan pula adalah infiniti. Semakin tinggi jualan kita semakin banyak UV yang terkumpul maka semakin banyak bonus yang akan di bayar oleh Shaklee. Malah bonus bulanan Shaklee boleh menjangkau sehingga 6 angka.

Tips Untuk Newbies

Tips pertama saya untuk newbies yang ingin mulakan bisnes Shaklee, pastikan anda asingkan untung runcit anda. Ini penting kerana dari untung runcit tersebutlah kita boleh jadikan modal untuk buat ready stock apabila bisnes kita semakin berkembang. So, bonus bulanan pula boleh di gunakan sepenuhnya untuk kita berbelanja.

Kenapa Bisnes Shaklee Menjadi Pilihan Saya?

1) Bisnes MLM Patuh Syariah.

Wujud ke bisnes MLM yang patuh syariah. Kalau dengan Shaklee jawapannya, Yes it is. Bisnes MLM Shaklee adalah patuh syariah. Sebabnya:

  • Aktiviti jual beli adalah jelas
  • Ada product yang nyata
  • System pembayaran bonus yang adil. Siap di patentkan lagi. Bermaksud bisnes lain tak boleh tiru okay!
  • Tiada istilah upline goyang kaki. Downline berusaha keras untuk kayakan upline. No! No! No! Big NO!! Dalam bisnes Shaklee, siapa berusaha keras dia yang akan dapat hasilnya. Kalau downline rajin tapi upline malas, upline tak dapat apa-apa pon.

Apa beza MLM Haram Jadah dengan MLM sebenar? from iReach HD on Vimeo.

2) Shaklee Adalah Product Kesihatan

Lifestyle kita masa kini banyak mengundang kepada masalah kesihatan. Lihat sahaja berapa ramai rakyat Malaysia yang mengidap diabetis dan pelbagai penyakit kronik yang lain.

Melalui Shaklee kita boleh mengajak rakyat Malaysia untuk mencegah penyakit dan menjaga kesihatan serta mengamalkan gaya hidup yang sihat. Jangan tak tahu, ramai yang mencari Shaklee sebagai alternative solusi kepada masalah kesihatan mereka.

3) Product Shaklee World Class

  • Setiap product Shaklee yang masuk pasaran di Malaysia mendapat kelulusan KKM. KKM sendiri approve product Shaklee selamat untuk di ambil.
  • Tak cukup dengan itu, Shaklee juga jalankan landmark study terhadap productnya. Satu-satunya syarikat product kesihatan yang berani melabur berjuta-juta untuk buat landmark study ni. Nak tau detail tentang landmark study boleh klik di sini.
  • Product Shaklee dah lama wujud. Sebelum saya lahir lagi. Kalau tak bagus takkan la boleh bertahan sehingga kini. Siap ada kajian dari para saintis lagi. Kajian bertahun-tahun pulak tu. Bukan setahun dua dah claim bagus. Paling best Shaklee sentiasa berusaha melakukan penambah baikan terhadap productnya walaupon productnya memang dah bagus. Pendek kata, dah bagus nak bagi lagi bagus.

4) Saya Sendiri Pon Guna Shaklee

Saya kenal Shaklee dah lama. Sejak dari zaman bujang lagi. Tahun 2012 selepas habis belajar. Macam-macam set saya dah ambil. Bermula dari set untuk kurus, set ibu mengandung, set berpantang dan sehingga kini set penyusuan Shaklee.

Memang banyak kesan positif yang saya dapat. So saya sangat teruja nak share dengan semua orang tentang Shaklee. Malah lebih mudah sebab, it is based my own experience.

5) Sentiasa Menyediakan Peluang Untuk Belajar

Sejak join Shaklee saya memang sentiasa belajar dan belajar. Belajar tentang ilmu nutrisi. Shaklee banyak memberi pendedahan kepada saya tentang kepentingan nutrisi untuk menjamin kesihatan kita di masa hadapan. Saya berasa sangat bertuah kerana kenal Shaklee. Bukan setakat menyediakan bengkel kesihatan, Shaklee juga menyediakan program untuk bisnes leader yang Berjaya.

6) Bisnes Bermentor

Bisnes shaklee ni adalah bisnes bermentor. Anda tidak akan di biarkan keseorangan tanpa bantuan sesiapa. Bagi yang tiada pengalaman langsung dalam bisnes, saya akan ajar dari zero hingga anda menjadi hero.

Ukhwah kami dalam shaklee juga sangat erat antara ‘upline’ ‘downline’ dan ‘sideline’. Kami saling support each others, dan memberi isnpirasi dan motivasi sesama kami. Malah kami bersaing secara sihat.

Kalau ikutkan banyak lagi yang saya nak share tentang bisnes Shaklee. Tapi saya simpan dulu untuk entry saya yang seterusnya. Jika anda berminat nak jana income bersama Shaklee, jom sertai saya dengan mendaftar keahlian shaklee bersama saya segera.

Leave a Reply

CommentLuv badge