Archive of ‘Set Kulit Cantik’ category

10 Keistimewaan Youth Shaklee Yang Wajib Di Ketahui

Youth Skincare Shaklee sudah tidak asing lagi di Malaysia. Sejak di perkenalkan pada awal tahun 2018 sehingga kini ia telah mencetuskan satu fenomena luar biasa. Masakan tidak, dengan hanya 6 langkah mudah pelbagai masalah kulit yang di hadapi boleh di selesaikan.

Youth Shaklee di berikan jolokan sebagai harapan baru kepada pengguna di luar sana yang menghadapi masalah kulit yang kronik yang tidak pernah selesai. Youth is hope. Percaya atau tidak, kita yang tentukan. Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui 10 keistimewaan youth skincare shaklee yang tiada pada product kecantikan lain.

(more…)

Youth Shaklee: Produk Penjagaan Kulit Jaminan 100% Berkesan

Adakah anda pernah menjadi mangsa kepada skincare murah, skincare timbang kilo, skincare yang menjanjikan putih sekelip mata yang akhirnya memakan diri sendiri?

Adakah anda sedang mencari product penjagaan kulit yang boleh memberi jaminan 100% berkesan dan selamat kepada anda?

Adakah anda sedang mencari skincare yang boleh membantu memperbaiki kulit anda akibat dari penggunaan skincare murahan dan pelbagai lagi masalah kulit yg di hadapi seperti jerawat, jeragat, kedutan, garis halus, eye bags, bekas jerawat lama, kulit kering, kulit berminyak, whiteheads, blackheads dan banyak lagi?

Jika ya, Youth skincare shaklee lah yang anda cari dan wajib mencubanya. Kenapa Youth Skincare Shaklee?

(more…)

Cara Atasi Masalah Kulit Kendur Atau Saggy Tanpa Pembedahan

Kulit kendur atau saggy merupakan salah satu daripada masalah kulit yang menjengkelkan dan menghantui kita apabila kita semakin meningkat usia. Ia merupakan salah satu tanda penuaan yang tidak dapat di elakkan tetapi kita boleh melambatkan prosesnya agar kita tidak kelihatan tua sebelum waktunya.

Jika kita ingin mencari penyelesaian untuk menegangkan dan menganjalkan kulit kita, perkara pertama yang perlu di lakukan ialah memahami kenapa ianya terjadi. Jadi, mari kita pelajari punca utama terjadinya kulit kendur dan cara untuk mengatasinya secara dalaman dan luaran.

(more…)

Youth Shaklee: Set Skincare Bebas Paraben Dan Merkuri

Selepas mendedikasikan lapan tahun penyelidikan saintifik, kini Shaklee telah mengeluarkan produk penjagaan kulit dan anti-penuaan YOUTH®. Dengan lapan paten dan paten yang belum selesai, Youth di reka untuk membantu kita untuk kelihatan lebih muda tanpa menggunakan bahan-bahan berbahaya. Hasilnya sangat memberangsangkan sehingga membuatkan ramai teruja untuk kelihatan muda di luar seperti mana yang di rasai dari dalam.

(more…)

5 Cara Menegangkan Kulit Muka Agar Kelihatan Muda

Memiliki kulit muka yang tegang tanpa kedutan adalah idaman setiap wanita. Lebih-lebih lagi apabila usia kita semakin meningkat. Sudah tentu kita menginginkan kulit muka yang sentiasa awet muda. Untuk mendapatkan kulit muka yang awet muda perlulah bermula dari sekarang kerana penghasilan kolagen dalam tubuh kita semakin menurun seiring dengan peningkatan usia kita. Kita bukan sekadar perlu mengamalkan vitamin untuk dalaman malah kita juga perlu rajin untuk mengenakan set penjagaan kulit muka yang sesuai.

Namun pada masa kini agak sukar untuk mendapatkan set penjagaan kulit muka yang selamat dari bahan kimia berbahaya. Ramai di kalangan kita yang pernah menjadi mangsa untuk product-product kecantikan yang menawarkan kesan yang pantas dan harga yang murah tetapi sebenarnya ia merosakkan sel-sel kulit muka kita. Ini menyebabkan kulit kita menjadi kusam dan kelihatan tua dari usia sebenar.

(more…)

Tips Memilih Set Kecantikan Yang Selamat

​Bukan semua product kecantikan yang ada kelulusan KKM  tu selamat..WHY??

Sebab kebanyakkan product kecantikan sekarang ni di kilangkan di tempat yang sama cuma packaging dan brand je lain-lain..Kelulusan KKM pulak di uruskan oleh pihak pengilang..semasa test KKM takde bahan terlarang..tapi bila dah dapat kelulusan KKM boleh pulak ada bahan terlarang dan berbahaya seperti merkuri dan sebagainya..
Sebab itulah banyak je product yg KKM tarik semula kelulusannya..tapi biasa nya terjadi bila dah ramai yang dah jadi mangsa..

(more…)