Archive of ‘Tips Diet’ category

Tips Turunkan Berat Badan Tanpa Meninggalkan Kesan Menggeleber

Ramai orang yang nak kurus. Kalau kita scroll di facebook bermacam-macam cara diet dan resepi-resepi diet sihat di kongsikan oleh netizen yang telah berjaya turunkan berat badan. Tapi perasan tak, ada di kalangan orang yang berjaya kurus mengalami kesan kulit menggeleber atau di panggil ‘flabby skin’. Kenapa ini terjadi? Bagaimana cara terbaik untuk turunkan berat badan tanpa meninggalkan kesan menggeleber atau selulit ini?

(more…)

Fahami Konsep Untuk Turunkan Berat Badan

“Saya dulu ambil supplement itu dan ini tapi tak kurus pon. Membazir je beli.” Kata Si A. Itulah antara ayat-ayat power yang sering menjadi halwa telinga saya. Bila dengar ayat-ayat macam ni pelbagai persoalan terlintas di fikiran saya untuk bertanya, tapi saya diamkan sahaja. Pernah tak kita tanya pada diri kita sendiri di mana silapnya. Adakah supplement tu tak bagus ataupun persepsi diri kita sendiri yang silap tentang supplement tersebut? Kalau tak bagus kenapa ada orang yang berjaya kurus dengannya.

(more…)