Archive of ‘Tips Kecantikan’ category

Testimonial Youth Shaklee Yang Mengujakan

Setelah hampir sebulan Shaklee melancarkan Youth skincare, kini semakin ramai yang dah mula merasai kesan positif dari penggunaan Youth skincare secara konsisten.

Tapi sukacita saya ingin ingatkan kepada semua, mereka bukan hanya menjaga kecantikan luaran malah mereka juga merawat kulit mereka dari dalam dengan mengamalkan supplement shaklee yang baik untuk kulit.

Bagaimana nak merawat kulit dari dalam?

(more…)

Cara Atasi Masalah Kulit Kendur Atau Saggy Tanpa Pembedahan

Kulit kendur atau saggy merupakan salah satu daripada masalah kulit yang menjengkelkan dan menghantui kita apabila kita semakin meningkat usia. Ia merupakan salah satu tanda penuaan yang tidak dapat di elakkan tetapi kita boleh melambatkan prosesnya agar kita tidak kelihatan tua sebelum waktunya.

Jika kita ingin mencari penyelesaian untuk menegangkan dan menganjalkan kulit kita, perkara pertama yang perlu di lakukan ialah memahami kenapa ianya terjadi. Jadi, mari kita pelajari punca utama terjadinya kulit kendur dan cara untuk mengatasinya secara dalaman dan luaran.

(more…)

6 Langkah Mudah Untuk Rawat Kulit Muka Di Rumah

Jangan tak percaya ya, dengan hanya 6 langkah mudah kita dah boleh rawat pelbagai masalah kulit muka agar jadi segar berseri dan tidak kusam lagi. Lagi best kita boleh lakukannya sendiri di rumah. Tak perlu lagi nak bersusah payah untuk buat facial treatment di luar. Tak adalah kita risau tentang skincare apa yang di gunakan. Adakah ia selamat, sesuai atau tak dengan kulit kita.

Apa yang penting, perlu rajin, konsisten dan istiqomah. Selain itu pemilihan skincare juga penting. Pilihlah set skincare semulajadi 100% bebas kimia kerana ianya mempunyai banyak kebaikan.

(more…)

5 Kelebihan Menggunakan Set Skincare Semulajadi 100% Bebas Kimia

Macam-macam jenis skincare ada di tawarkan dalam pasaran Malaysia sekarang. Ada yang menawarkan kesan putih yang cepat, kesan jerawat hilang sekelip mata, kesan jeragat yang lenyap tiba-tiba, parut yang pulih sepantas kilat dan macam-macam lagi lah.

Tapi tahukah anda berapa banyak kandungan bahan kimia yang terdapat di dalamnya sehingga boleh memberi kesan sedemikian rupa? Bagi saya yang mempunyai kulit sensitif memang sangat takut untuk menggunakan skincare yang sebarangan. Saya lebih tertarik kepada penggunaan skincare semulajadi 100% bebas kimia.

Bagaimana untuk memastikan skincare yang kita guna betul-betul selamat, semulajadi dan dalam masa yang sama berkesan?

(more…)

5 Cara Menegangkan Kulit Muka Agar Kelihatan Muda

Memiliki kulit muka yang tegang tanpa kedutan adalah idaman setiap wanita. Lebih-lebih lagi apabila usia kita semakin meningkat. Sudah tentu kita menginginkan kulit muka yang sentiasa awet muda. Untuk mendapatkan kulit muka yang awet muda perlulah bermula dari sekarang kerana penghasilan kolagen dalam tubuh kita semakin menurun seiring dengan peningkatan usia kita. Kita bukan sekadar perlu mengamalkan vitamin untuk dalaman malah kita juga perlu rajin untuk mengenakan set penjagaan kulit muka yang sesuai.

Namun pada masa kini agak sukar untuk mendapatkan set penjagaan kulit muka yang selamat dari bahan kimia berbahaya. Ramai di kalangan kita yang pernah menjadi mangsa untuk product-product kecantikan yang menawarkan kesan yang pantas dan harga yang murah tetapi sebenarnya ia merosakkan sel-sel kulit muka kita. Ini menyebabkan kulit kita menjadi kusam dan kelihatan tua dari usia sebenar.

(more…)

Tips Memilih Set Kecantikan Yang Selamat

​Bukan semua product kecantikan yang ada kelulusan KKM  tu selamat..WHY??

Sebab kebanyakkan product kecantikan sekarang ni di kilangkan di tempat yang sama cuma packaging dan brand je lain-lain..Kelulusan KKM pulak di uruskan oleh pihak pengilang..semasa test KKM takde bahan terlarang..tapi bila dah dapat kelulusan KKM boleh pulak ada bahan terlarang dan berbahaya seperti merkuri dan sebagainya..
Sebab itulah banyak je product yg KKM tarik semula kelulusannya..tapi biasa nya terjadi bila dah ramai yang dah jadi mangsa..

(more…)