Menarik Ke Bonus Pengedar Shaklee

Menarik sangat ke bonus yang di tawarkan oleh shaklee kepada pengedarnya yang berdaftar? Hari-hari kami SID (Shaklee Independent Distributor) ni dok canang pasal Shaklee. Mahunya tak menarik. Kalau tak best tak kan la kami para SID ni masih setia bersama bisnes shaklee kan.

Sistem pembayaran bonus sahaja dah cukup unik. Kenapa saya kata unik. Unik sebab sistem pembayaran bonus shaklee adalah di patenkan. Maksudnya tiada syarikat MLM lain yang boleh ‘copy paste’ cara pembayaran bonus shaklee. Kalau tiru boleh di saman tau!!

Apakah Bonus Yang Shaklee Tawarkan?

Shaklee menawarkan bonus 3C kepada pengedarnya yang berjaya mencapai target sales yang tinggi. Apa 3C tu?

1. CASH

Cash ni tiap-tiap bulan shaklee akan masukkan dalam account pengedar tanpa gagal ye. Bagi ahli shaklee yang makan sendiri pon akan dapat cash bonus ni dengan syarat membuat pembelian vitamin melebihi 150uv. UV ni singkatan untuk unit volume, kira macam point la. Semakin tinggi sale kita buat semakin banyak la cash bonus yang kita akan dapat.

Selain cash yang shaklee bayar tiap-tiap bulan, kita juga boleh dapat untung runcit dari jualan yang kita buat. Untung runcit ni antara 15%-20% tau.

Belum sentuh lagi bonus kepimpinan. Bonus kepimpinan ni bonus yang shaklee bayar kepada pengedar yang berjaya bergelar bussiness leader. Untuk bergelar bussiness leader perlu ada ahli-ahli shaklee di bawah kita yang ingin buat bisnes. So kita sebagai leader perlu bantu mereka untuk naik rank dari SID kepada Supervisor.

Ada lagi bonus yang shaklee offer iaitu Insentif Coordinator. Bonus ni kita akan dapat apabila kita berjaya melatih ahli bawah kita sehingga mereka berjaya membentuk kumpulan bisnes mereka sendiri. Bila di total kan semua bonus-bonus ni lebih kurang macam dalam figure kat bawah ni lah yang kita akan dapat dari shaklee.

2. CAR

Program subsidi kereta shaklee ni adalah insentif yang shaklee offer buat bisnes leader shaklee yang layak mengikut syarat-syarat tertentu.

Bonus ni shaklee beri dalam bentuk cash setiap bulan bagi yang memenuhi syarat minimum untuk program subsidi kereta ni. Terpulang kepada penerima sama ada nak gunakan untuk beli kereta, rumah, nak buat savings atau apa-apa sahaja.

3. CONVENTION

Apabila kita dah efektif  sebagai supervisor shaklee maka kita akan layak untuk mengumpul point untuk convention. Point ni di kumpul mengikut syarat-syarat yang telah di tetapkan. Apabila cukup point shaklee akan offer untuk trip tajaan shaklee 100% bertaraf 6 bintang. Apa yang best dengan trip ni, kita boleh pilih sama ada ingin pergi melancong keluar negara atau pilih pakej ziarah & umrah ke Mekah.

Setiap tahun shaklee akan adakan trip ke US dan di selang seli ke negara lain seperti Jepun. Memang best sebab kita akan di beri layanan yang first class. Hotel & dinner bertaraf 6 bintang. Untuk shopping shaklee sediakan duit poket.

Trip Shaklee Ke Jepun 2017

Belum cerita lagi surprise gift yang di sediakan setiap hari sepanjang percutian. Kalau tak nak pergi pon kita boleh bagi tiket kita kepada yang tersayang sebagai hadiah. Contohnya hadiahkan pakej umrah kepada parents.

Saksikan video di bawah. Bagaimana Shaklee Menawarkan Peluang Buat Bisnes Online Yang Mudah dan Fleksible.

Menarik kan bonus yang di tawarkan oleh shaklee. Sebab itulah saya setia dengan shaklee. Dengan bisnes shaklee saya boleh kecapi money freedom & time freedom. Yang paling penting saya nak free debt. Dah tak larat rasanya nak hidup dalam berhutang.

Jika anda mempunyai impian yang sama seperti saya, jom bina empayar bisnes shaklee anda bersama saya. Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

 

Leave a Reply

CommentLuv badge