7 Sebab Kenapa Kita Perlukan Supplement.

Ramai yang menganggap supplement adalah tidak penting. Iyalah dah nama pon supplement iaitu makanan tambahan. Biasanya makanan tambahan ni untuk yang mengalami masalah seperti kurang berat, kurang selera makan dan warga emas. Tapi hakikatnya orang sihat dan muda pon memerlukan supplement untuk terus kekal cergas dan sihat.

Percaya atau tak supplement merupakan keperluan dan bukan lagi suatu pilihan pada masa kini. Supplement membantu kita untuk mencegah penyakit sebelum ianya terjadi. Bagaimana?

(more…)

Cara Mencegah Serangan Jantung Secara Mengejut

Sejak akhir-akhir ini kita kerap mendengar berita tentang kematian mengejut. Paling menakutkan ianya banyak terjadi kepada lelaki golongan muda. Ya golongan muda. Penyakit jantung bukan lagi merupakan penyakit orang-orang tua.

Jantung kita adalah pam. Ia merupakan organ yang paling kuat bekerja dalam tubuh kita. Mana tidaknya, walapon kita tengah tidur sekalipon jantung tetap menjalankan kerjanya. Jantung berfungsi untuk mengepam darah ke seluruh tubuh kita agar kita boleh menerima nutrient dan oksigen yang di perlukan.

Cuba bayangkan kalau fungsi jantung kita ini terganggu? Sudah tentu ia boleh mengundang maut kepada kita.  Jadi bagaimana caranya untuk kita melindungi jantung kita agar terus kekal sihat?

(more…)

Cara Mengatasi Penyakit Alzheimer Secara Semulajadi

Masih ingatkah kita dengan Allahyarham Tan Sri Jins Shamsuddin seorang penggiat seni yang cukup terkenal suatu masa dulu pada zaman kegemilangannya. Beliau merupakan salah seorang yang menghidap penyakit Alzheimer. Begitu juga dengan Datuk Ooi Eow Jin seorang komposer dan penulis lagu yang cukup terkenal suatu ketika dulu.

Penyakit Alzheimer sering menyerang warga emas yang berusa 60-80 tahun. Namun begitu, simptom-sipmtomnya sudah boleh di lihat sejak di usia muda lagi. Alzheimer merupakan salah satu dari jenis dementia iaitu penyakit yang melibatkan penurunan dari segi kebolehan mental atau otak. Kebiasaannya simptom Alzheimer akan berkembang secara perlahan-lahan dan semakin hari ia akan menjadi semakin teruk sehingga ia mampu menggangu tugasan dan aktiviti seharian penghidapnya.

(more…)

9 Perbezaan Detoks Cara Shaklee Yang Perlu Anda Tahu

Ramai yang bertanya, apa perbezaan detoks cara Shaklee dan detoks lain. Memang banyak perbezaannya terutama dari segi cara melaksanakannya. Apa yang pasti kesan positif detoks Shaklee boleh di rasai dalam tempoh 7 hari. Ya seawal 7 hari sudah menampakkan hasilnya.

Sebelum tu, jom kita fahami apa itu detoks? Detoks adalah proses kita menyingkirkan toksin dan bendasing dari sistem tubuh badan kita. Setiap hari kita terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat seperti pencemaran udara, pencemaran air, gaya hidup yang tidak sihat, pemakanan yang tidak seimbang dan toksin yang di hasilkan oleh badan kita sendiri. Faktor – faktor ini menjadi sebab utama mengapa kita perlu berdetoks.

(more…)

Cara Untuk Menghilangkan Jeragat dan Pigmentasi Dengan Cepat

Sebut sahaja jeragat terus kita terbayangkan kulit wajah yang bertompok-tompok. Ada yang tompokan kecil-kecil dan ada yang tompokan besar berwarna gelap atau coklat gelap. Tentu kita berasa malu dan kurang keyakinan diri bila masalah ini membelenggu diri kita. Lebih-lebih lagi kaum wanita seperti kita yang sentiasa ingin tampil cantik di mata suami bagi yang sudah berkahwin dan tampil cantik di mata lelaki bagi yang masih bujang.

Namun tahukah anda terdapat banyak punca mengapa terjadinya masalah jeragat ini? Untuk mengatasinya kita perlu kenali terlebih dahulu puncanya.

(more…)

Adakah Shaklee Selamat Untuk Di Ambil?

Sebut sahaja tentang Shaklee ramai yang beranggapan Shaklee ni bahaya boleh merosakkan buah pinggang sebab ianya di datangkan dalam bentuk tablet yang pelbagai jenis. Tablet kalsium, tablet multivitamin, tablet vitamin C, kapsul minyak ikan, serbuk ekstrak soya (ESP) dan macam-macam lagi lah. Tidak kurang juga ada yang claim tak suka atau malas nak telan banyak-banyak jenis. Baik ambil supplement lain yang all in one katanya. Tapi tahukah anda bahawa Shaklee merupakan satu-satunya syarikat pengeluar makanan tambahan yang menjalankan kajian Landmark Study ke atas produknya?

(more…)

Cara Untuk Mencegah Kanser Dari Terus Merebak

Sebut atau baca tentang kanser sahaja dah cukup buat kita terasa gerun. Cuba bayangkan hati dan perasaan kita tatkala doktor mengesahkan yang kita menghidap kanser. Tentu sedih dan terasa hidup kita dah sampai ke penghujungnya. Namun tahukah kita bahawa masih ada harapan dan cara untuk kita berusaha menghalang kanser dari terus merebak. Malah tidak mustahil jika kita boleh bebas kanser 100% dengan izin Allah.

(more…)

Tips Memilih Set Kecantikan Yang Selamat

​Bukan semua product kecantikan yang ada kelulusan KKM  tu selamat..WHY??

Sebab kebanyakkan product kecantikan sekarang ni di kilangkan di tempat yang sama cuma packaging dan brand je lain-lain..Kelulusan KKM pulak di uruskan oleh pihak pengilang..semasa test KKM takde bahan terlarang..tapi bila dah dapat kelulusan KKM boleh pulak ada bahan terlarang dan berbahaya seperti merkuri dan sebagainya..
Sebab itulah banyak je product yg KKM tarik semula kelulusannya..tapi biasa nya terjadi bila dah ramai yang dah jadi mangsa..

(more…)

Petua Murah Rezeki

Alkisahnya bermula masa bulan June tahun ni. Masa tu Alhamdulillah dapat rezeki lebih. Bonus tahunan company bayar.

Saya pon amek sikit portion dari duit bonus tu untuk di jadikan modal untuk buat ready stock shaklee. Maklum lah kat Kuantan ni takde branch shaklee.

Saya pon beli la serba satu produk shaklee yang biasa dapat demand yg tinggi termasuk lah si Nutriferon ni.

Nak di jadikan cerita, product lain semua habis di jual kecuali si Nutriferon ni. Husband pulak dari awal beli lagi dia dah bising cakap nape beli si nutriferon dah tau permintaan kurang.

Tapi saya buat rilek je. Saya tak putus asa. Saya share kebaikkan si Nutriferon ni kat facebook – facebook group Kuantan yg ada. Sampai lah masuk bulan Nov takde jugak orang request nak beli si Nutriferon ni.

DOA YANG SPESIFIK

Setelah semua usaha yang saya buat tapi masih belum membuahkan hasil akhirnya saya berbalik kepada Dia yang memberi rezeki. Saya teringat kata-kata upline saya. Doa secara spesifik dan minta apa yg kita nak dengan bersungguh-sungguh.

Sejak tu, setiap kali lepas solat saya akan berdoa “Ya Allah, berilah aku dapat jual stock nutiferon ku dalam bulan ini..datangkan lah customer yang betul-betul memerlukan Nutriferon ku dan mampu untuk beli Nutriferon ku..”

Saya doa dan terus doa macam tu setiap hari sehinggalah Sabtu baru-baru ni, 10 Dec, tengah duduk-duduk melayan anak-anak, tiba-tiba hp berbunyi. Ada customer tanya set utk suaminya yang terkena chicken pox.

Saya pon sms kat customer ni total harga kesemua set untuk chicken pox dewasa termasuk si Nutriferon ni. Lepas tu terus senyap je. Tiada respon. Saya pon buat rilek je dan anggap mungkin belum rezeki saya lagi. Tapi dalam hati tetap berdoa agar customer ni akan contact semula untuk beli. Siap call mak lagi minta tolong doakan sekali.

Petang keesokkannya, kami keluar nak shopping barang-barang dapur kat Tunas Manja dalam taman kitorang ni je..tiba-tiba hp berbunyi..sape pulak ni..maklumlah tak save pon number customer semalam. Rupa-rupanya customer semalam telefon semula. Katanya saya jadi nak beli shaklee. Saya nak beli Nutriferon & Garlic je dulu. Yang lain-lain saya beli kemudian.

Begitulah kisah saya dengan si Nutriferon ni. Setelah dua bulan saya doa secara spesifik, minta dengan Allah akhir nya tanggal 11 Dec 2016 Allah makbulkan doa saya. Maka terjual lah si Nutriferon saya yang bertuah tu setelah 6 bulan berada dalam stock saya.

Kesimpulannya, jangan malu untuk minta dengan Allah, doa secara spesifik ape yg kita nak. Jangan putus asa. Sertai dengan usaha yg setimpal. Insyaallah Allah Maha Mendengar.

Bagi anda yang ingin menceburi bisnes Shaklee. Usah takut untuk mencuba. Kita belajar dan berusaha. Selebihnya tawakkal kepada Allah. Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda untuk memulakan bisnes shaklee anda.

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

IG: Sulhana_sue

 

Perlu Ke Kita Ambil Vitamin?

Sayur Favourite Vs. Vitamin Favourite

Siapa suka makan sayur pucuk ubi? Sayur pucuk ubi memang feveret saya sejak kecil. Kalau mak masak menu pucuk ubi masak lemak memang sampai meratah lah sayur tu alamatnya. Memang minat sangat. Kalau rebus macam tu je pon saya suka.

(more…)

1 2 3 4 5 7