Menarik Ke Bonus Pengedar Shaklee

Menarik sangat ke bonus yang di tawarkan oleh shaklee kepada pengedarnya yang berdaftar? Hari-hari kami SID (Shaklee Independent Distributor) ni dok canang pasal Shaklee. Mahunya tak menarik. Kalau tak best tak kan la kami para SID ni masih setia bersama bisnes shaklee kan.

Sistem pembayaran bonus sahaja dah cukup unik. Kenapa saya kata unik. Unik sebab sistem pembayaran bonus shaklee adalah di patenkan. Maksudnya tiada syarikat MLM lain yang boleh ‘copy paste’ cara pembayaran bonus shaklee. Kalau tiru boleh di saman tau!!

(more…)

Cara Hilangkan Sakit Gout Dengan Cepat

Gout adalah salah satu dari penyakit Arthritis atau penyakit yang melibatkan keradangan pada bahagian sendi. Ianya sering terjadi secara tiba-tiba dan mendatangkan kesakitan yang teramat sangat kepada penghidapnya.

Antara bahagian sendi yang sering terjadinya gout adalah kaki dan tangan. Apabila ianya menyerang, bahagian sendi kaki atau tangan akan menjadi bengkak sehingga sukar untuk di gerakkan.

Tahukah anda punca dan cara untuk mencegah gout dari berulang?

(more…)

Cara Mengatasi Masalah Kulit Kering Bagi Anak Eczema

Anak sulung saya Ammar mula terkena eczema sejak lahir lagi. Eczema pertama terjadi kat bahagian pipi dia. Mulanya saya ingat kan cuma ruam biasa, orang tua kata kurap susu.

Tapi lepas dah cuba pelbagai petua seperti letak tepung ubi, tetap jugak tak menjadi. Malah makin teruk, jadi merah-merah dan Ammar mula menampakkan seperti nak menggaru sebab gatal.

Habis je pantang, cukup 44hari saya dan suami decide nak bawak Ammar jumpa pakar kanak-kanak. Dan doktor pon mengesahkan itu adalah eczema.

(more…)

5 Cara Menegangkan Kulit Muka Agar Kelihatan Muda

Memiliki kulit muka yang tegang tanpa kedutan adalah idaman setiap wanita. Lebih-lebih lagi apabila usia kita semakin meningkat. Sudah tentu kita menginginkan kulit muka yang sentiasa awet muda. Untuk mendapatkan kulit muka yang awet muda perlulah bermula dari sekarang kerana penghasilan kolagen dalam tubuh kita semakin menurun seiring dengan peningkatan usia kita. Kita bukan sekadar perlu mengamalkan vitamin untuk dalaman malah kita juga perlu rajin untuk mengenakan set penjagaan kulit muka yang sesuai.

Namun pada masa kini agak sukar untuk mendapatkan set penjagaan kulit muka yang selamat dari bahan kimia berbahaya. Ramai di kalangan kita yang pernah menjadi mangsa untuk product-product kecantikan yang menawarkan kesan yang pantas dan harga yang murah tetapi sebenarnya ia merosakkan sel-sel kulit muka kita. Ini menyebabkan kulit kita menjadi kusam dan kelihatan tua dari usia sebenar.

(more…)

Supplement Untuk Kualiti Sperma Lelaki

Menurut article Utusan Online (17 Feb 2013), dalam lima pasangan yang mempunyai masalah ketidaksuburan, dua darinya berpunca dari wanita, dua darinya berpunca dari lelaki dan satu lagi merupakan gabungan kepada kedua-duanya.

Ini bermaksud, salah satu punca yang menyumbang kepada pasangan tidak mempunyai cahaya mata adalah di sebabkan oleh masalah kesuburan dari pihak lelaki.

Dalam kebanyakan situasi, ia di takrifkan sebagai masalah sperma yang tidak normal. Namun ada juga yang berpunca dari masalah lain seperti ejakulasi pramatang dan masalah fungsi ereksi.

Antara punca yang menyumbang kepada masalah ketidak suburan lelaki adalah merokok, obesity, amalan gaya hidup yang tidak sihat, masalah persekitaran yang boleh memudaratkan, pengambilan dadah dan ubat-ubatan tertentu.

Namun, tahukah anda bagaimana yang di maksudkan dengan sperma tidak normal?

(more…)

Bisnes Modal Kecil Tapi Untung Berganda

Bisnes modal kecil tapi untung berganda. Masih wujud ke bisnes macam ni zaman sekarang? Jangan tak percaya ya, memang ada bisnes yang macam ni wujud di Malaysia. Terus terang dulu saya memang tak pernah terfikir pon nak berbisnes ni.

Tapi bila saya hampir di berhentikan kerja, saya decide untuk terjun ke dalam bisnes online secara serius. Bukan apa, kita dah terbiasa ada duit gaji sendiri. Tentu rasa tak best kalau tiba-tiba sahaja dah takde duit masuk dalam bank. Lagipon bila ada duit sendiri boleh juga ringankan tanggungjawab suami.

(more…)

7 Sebab Kenapa Kita Perlukan Supplement.

Ramai yang menganggap supplement adalah tidak penting. Iyalah dah nama pon supplement iaitu makanan tambahan. Biasanya makanan tambahan ni untuk yang mengalami masalah seperti kurang berat, kurang selera makan dan warga emas. Tapi hakikatnya orang sihat dan muda pon memerlukan supplement untuk terus kekal cergas dan sihat.

Percaya atau tak supplement merupakan keperluan dan bukan lagi suatu pilihan pada masa kini. Supplement membantu kita untuk mencegah penyakit sebelum ianya terjadi. Bagaimana?

(more…)

Cara Mencegah Serangan Jantung Secara Mengejut

Sejak akhir-akhir ini kita kerap mendengar berita tentang kematian mengejut. Paling menakutkan ianya banyak terjadi kepada lelaki golongan muda. Ya golongan muda. Penyakit jantung bukan lagi merupakan penyakit orang-orang tua.

Jantung kita adalah pam. Ia merupakan organ yang paling kuat bekerja dalam tubuh kita. Mana tidaknya, walapon kita tengah tidur sekalipon jantung tetap menjalankan kerjanya. Jantung berfungsi untuk mengepam darah ke seluruh tubuh kita agar kita boleh menerima nutrient dan oksigen yang di perlukan.

Cuba bayangkan kalau fungsi jantung kita ini terganggu? Sudah tentu ia boleh mengundang maut kepada kita.  Jadi bagaimana caranya untuk kita melindungi jantung kita agar terus kekal sihat?

(more…)

Cara Mengatasi Penyakit Alzheimer Secara Semulajadi

Masih ingatkah kita dengan Allahyarham Tan Sri Jins Shamsuddin seorang penggiat seni yang cukup terkenal suatu masa dulu pada zaman kegemilangannya. Beliau merupakan salah seorang yang menghidap penyakit Alzheimer. Begitu juga dengan Datuk Ooi Eow Jin seorang komposer dan penulis lagu yang cukup terkenal suatu ketika dulu.

Penyakit Alzheimer sering menyerang warga emas yang berusa 60-80 tahun. Namun begitu, simptom-sipmtomnya sudah boleh di lihat sejak di usia muda lagi. Alzheimer merupakan salah satu dari jenis dementia iaitu penyakit yang melibatkan penurunan dari segi kebolehan mental atau otak. Kebiasaannya simptom Alzheimer akan berkembang secara perlahan-lahan dan semakin hari ia akan menjadi semakin teruk sehingga ia mampu menggangu tugasan dan aktiviti seharian penghidapnya.

(more…)

9 Perbezaan Detoks Cara Shaklee Yang Perlu Anda Tahu

Ramai yang bertanya, apa perbezaan detoks cara Shaklee dan detoks lain. Memang banyak perbezaannya terutama dari segi cara melaksanakannya. Apa yang pasti kesan positif detoks Shaklee boleh di rasai dalam tempoh 7 hari. Ya seawal 7 hari sudah menampakkan hasilnya.

Sebelum tu, jom kita fahami apa itu detoks? Detoks adalah proses kita menyingkirkan toksin dan bendasing dari sistem tubuh badan kita. Setiap hari kita terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat seperti pencemaran udara, pencemaran air, gaya hidup yang tidak sihat, pemakanan yang tidak seimbang dan toksin yang di hasilkan oleh badan kita sendiri. Faktor – faktor ini menjadi sebab utama mengapa kita perlu berdetoks.

(more…)

1 2 3 4 5 8