Tips Memilih Set Kecantikan Yang Selamat

​Bukan semua product kecantikan yang ada kelulusan KKM  tu selamat..WHY??

Sebab kebanyakkan product kecantikan sekarang ni di kilangkan di tempat yang sama cuma packaging dan brand je lain-lain..Kelulusan KKM pulak di uruskan oleh pihak pengilang..semasa test KKM takde bahan terlarang..tapi bila dah dapat kelulusan KKM boleh pulak ada bahan terlarang dan berbahaya seperti merkuri dan sebagainya..
Sebab itulah banyak je product yg KKM tarik semula kelulusannya..tapi biasa nya terjadi bila dah ramai yang dah jadi mangsa..

Tips saya untuk memilih product kecantikan:

1) BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT
Jangan terpedaya dengan product yg menjanjikan kesan yg cepat..perlu tahu, kitaran sel kulit kita untuk renew semula adalah 28hari..bayangkan kalau product tu boleh cepatkan proses tersebut..tak dapat bayangkan apa bahan yg terkandung dalam product tu..

2) CHECK KANDUNGAN YANG TERDAPAT DI DALAM NYA
Yang ni penting sangat..seeloknya pilih lah yang dihasilkan dari sumber tumbuhan-tumbuhan semulajadi dan ada ujian secara klinikal..

3) JANGAN MUDAH TERPENGARUH DENGAN MODEL IKLAN
Kebanyakkan iklan kat tv menggunakan model-model yang dah sememangnya cantik..sebelum jadi duta product pon kulit diorang memang dah cantik..so, fikir sendiri..hihi

4) HARGA
Jangan tengok pada harga semata-mata..tp nilai kan dari segi berapa lama penggunaannya..kenapa harganya macam tu..adakah ia berbaloi sebab ada #landmarkstudy dan sebagainya..

5) PILIH YANG SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI
Seeloknya pilih supplement yg boleh membantu mencantikkan kulit dari dalam hingga luaran..sebab dalaman yang sihat mempengaruhi luaran yg sihat..bukannya main suntik vitamin C dari luar terus kulit tegang & cantik..tapi kat leher kedut..hihihi

Macam saya memang setia je dengan shaklee..untuk dalaman amek supplement shaklee..untuk luaran saya gunakan nutriwhite shaklee..kalau korang nak jugak roger je saya:

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

IG: Sulhana_sue

 

 

1 Comment on Tips Memilih Set Kecantikan Yang Selamat

Leave a Reply

CommentLuv badge